Indická káva je nejvíce známá pro svou speciální přípravu, takzvané monzunování. Po sklizni jsou zrna vystavena na 5 dní monzunovým dešťům, aby se navlhčila. Poté se po dobu 7 týdnů suší vlivem monzunových větrů.
Původ / sklizeň
Vysoce kvalitní káva arabika z Indie. Tato káva se pěstuje ve státě Karnataka, stejně tak jako v Tellichery a Malabaru, ve státě Kerala. Pěstuje se také na jihozápadě a v Nilgeris, v jihovýchodním státě Tamil Nadu.


Příchuť
Tento proces dává kávě Malabar Monsooned její nezaměnitelnou, charakteristickou a sametovou chuť. Velmi jemná káva, ne kyselá, s pikantním, silným tělem, jemnou a plnou chutí. Nejlepší káva pro citlivý žaludek.
Doporučení
Se svou nízkou kyselostí je tato káva ideální pro večerní espresso nebo café créme.
